Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Шарена яхния със зелен фасул

Шарена яхния със зелен фасул

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Шарена яхния със зелен фасул
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Винаги е добра идея да хапнете една зеленчукова яхнийка"

Необходими Продукти

  • лук - 7 бр. глави
  • моркови - 3 бр.
  • грах - 1 буркан
  • зелен фасул - 250 г от буркан
  • тиквички - 3 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лимецово брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и измива много добре. Нарязва се на средно.

Морковите се обелват и измиват много добре. Нарязват се на едро.

Лукът и морковите се слагат в тенджера с 1/2 л вода и половината от олиото. Задушават се под капак за 20 мин.

Тиквичките се измиват и почистват много добре.

Нарязват се на средно. Не се белят.

Прибавят се към задушения лук и моркови.

Прибавя се 1 л топла вода.

Задушава се зеленият фасул яхния още 10 мин.

След това се прибавя изцеденият грах и зелен фасул. Разбърква се много добре.

Задушава се още 10 мин.

В останалото олио се разбърква брашното и червеният пипер.

Запържва се за 5 мин, след което се прибавя към зеленчуците в постната яхния.

Разбърква се много добре.

Прибавя се сол и измитият и нарязан на ситно магданоз.

Вари се шарена яхния със зелен фасул още 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: