Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от коприва»Пролетна супа от коприва с киноа

Пролетна супа от коприва с киноа

Пролетна супа от коприва с киноа
Снимка: Илиана Първанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Не само вкусна, но и много полезна е тази супа от коприва"

Необходими Продукти

  • коприва - 2 - 3 богати шепи (пресни листа)
  • киноа - 5 с.л.
  • картофи - 2 бр. средно големи
  • звездица - 1 шепа нарязани (пресни стръкчета)
  • лобода - 1 шепа листенца (бяла куча лобода)
  • пресен лук - 1 - 2 шепи нярязан (перца)
  • хималайска сол - около 1 и ¼ ч.л. равни (на вкус)
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • шарлан - 1 - 2 ч.л. (слънчогледово масло)
  • вода - около 1. 5 л
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесна и бърза за приготвяне пролетна супа от коприва с киноа!

Наливаме водата в тенджерка, подсоляваме я с хималайска сол и захлупваме с капак.

Слагаме я на котлона и щом заври прибавяме в нея картофите, които предварително сме обелили и нарязали на малки кубченца. Щом водата отново заври – прибавяме киноата.

Разбъркваме с дървена бъркалка, захлупваме с капак и оставяме да се варят.

През това време измиваме копривата, нарязваме я с помощта на кухненска ножица и добавяме към супата.

Измиваме старателно и другите зелени свежи листенца: пресен лук, бяла куча лобода, звездица.

Нарязваме ги на ситно и ги сипваме в тенджерката към другите продуктите. Варим докато омекнат зеленчуците.

Подправяме с черен млян пипер, шарлан (нерафинирано слънчогледово масло) и още малко хималайска сол, ако е нужно.

В купичка разбъркваме яйцето с вилица. Малко преди супата да е готова, застройваме с него супата, като разбъркваме енергично, докато го добавяме, за да се получат ситни яйчени парченца.

Варим още няколко минутки и сваляме супата от коприва от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Нямаме ли разкошна българска кухня?Тази рецепта е за друго място- прекалявате- българин и киноа??
18.03.2023 15:17