Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Великденски курабии със захар

Великденски курабии със захар

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Великденски курабии със захар
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
29/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
25

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа си разбиваме яйцата със захарта. Предварително в една чаша си изсипваме кисело мляко и в него гасим содата.

Тази смес добавяме към яйцата и накрая прибавяме и олиото.

Можем да ползваме и мас пожелание, разбъркваме добре и започваме да добавяме брашното като непрекъснато бъркаме.

Бъркането става отначало в съда, но когато сместа се сгъсти, започваме да месим тестото за великденските курабийки на плота с ръка.

В случая съм писала колкото поеме, защото много зависи от големината на яйцата и брашното е различно.

Добавяме брашно, докато се получи средно тесто - не много меко, не много твърдо.

Когато месим на плота, не трябва да залепва нито по ръцете, нито по плота.

Тестото когато е готово, оставяме да почива за около час, след което на ръка оформяме нашите курабийки.

Всяко едно от топчетата овалваме със захар.

Нареждаме великденските курабии със захар в тава и печем на 190 градуса до леко позлатяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: