Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Традиционни великденски курабии

Традиционни великденски курабии

редакция:
IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Традиционни великденски курабии1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Време е за едни вкусни, макар и малко нетрадиционни, великденски курабии за вашата трапеза."

Необходими Продукти

  • масло - 250 г
  • бадеми - 200 г, смлени
  • захар - 1 ч.ч. + пудра, за поръсване
  • брашно - 500 г
  • канела - 1 ч.л.
  • карамфил - 1 ч.л. счукан
  • вода - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното много добре предварително. Рабийте много добре прясно масло и добавете при непрекъснато разбъркване смлените бадеми, захарта, канелата, счукания карамфил и постепенно брашното.

Сипете водата и омесете старателно тестото. Оформете от него елипсовидни или кръгли сладки и ги подреждайте в намазана с масло тава. Може да разточите листи от тестото и да оформите сладките с помощта на форми. Опечете ги в предварително загряна умерена фурна до златисто.

Още горещи се подреждат в дълбок съд и се поръсват обилно с пудра захар. Поднасят се щом великденските курабии попият захарта.

Вижте също как да си приготвите великденски сладки или любимите козуначени курабии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
45
31
20
10
Дай твоята оценка: