Великденски бели курабии

редакция:
КрасиКраси
Новак
2312049
Великденски бели курабии
Снимка: Диана Костова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Тези бели курабийки са отлична компания на сутрешното или следобедното ви кафе, с която може да откраднете момент само за себе си."

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • мас - 400 г свинска (300 г мас и 100 г масло на стайна температура)
  • пудра захар - 150 г
  • пудра захар - 250 г за овалване
  • ванилия - 3 - 4 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • амонячна сода - 1/2 ч.л.
  • алкохол - 50 мл
  • брашно - 750 г
  • бадеми - 300 - 400 г белени, леко запечени, счукани бадеми
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

От посочените продукти се омесва средно меко тесто.

От тестото се оформят топчета или др. фигурки, пекат се на 175 градуса около 15 мин.

Овалват се топли в пудра захар с 2 ванилии на прах.

Изпитана и любима рецепта.

Всяка година ги приготвям за Великден.

Като количество белите курабии излизат 3 тави от фурната.

Вижте също как да си направите курабии захаринки или тези пръхкави курабии с мас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: