Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Великденски курабии със сладко

Великденски курабии със сладко

Великденски курабии със сладко
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
27
"Великденски курабии със сладко - иска ви се да ги опитате, нали?"

Необходими Продукти

  • захар - 170 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • мас - 125 г
  • брашно - 580 г
  • сода бикарбонат - щипка
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • за овалване
  • жълтък - 1 бр.
  • смлени орехи
  • за пълнеж
  • мармалад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме съд и поставяме киселото мляко, към него изсипваме содата и разбъркваме.

В голяма купа си счукваме яйцата и леко разбиваме, добавяме захарта, млякото, амонячната сода, маста и добавяме постепенно брашното.

След всеки добавен продукт разбиваме много добре.

Оформяме си тесто, с което започваме да си правим топки, като късаме малки топчета от тестото, сплескваме с ръце слагаме мармалад в средата. Затваряме добре сладките с мармалад.

В купичка си слагаме смлените орехи, а в друга купа жълтъка от яйце, който разбиваме.

Потапяме от едната страна в жълтъка, а след това в смлените орехи.

Нареждаме в тава великденски курабии със сладко, покрита с хартия за печене, и поставяме в предварително загрята фурна на 170°C с включени горен и долен реотан за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: