Начин на приготвяне
Вземаме съд и поставяме киселото мляко, към него изсипваме содата и разбъркваме.
В голяма купа си счукваме яйцата и леко разбиваме, добавяме захарта, млякото, амонячната сода, маста и добавяме постепенно брашното.
След всеки добавен продукт разбиваме много добре.
Оформяме си тесто, с което започваме да си правим топки, като късаме малки топчета от тестото, сплескваме с ръце слагаме мармалад в средата. Затваряме добре сладките с мармалад.
В купичка си слагаме смлените орехи, а в друга купа жълтъка от яйце, който разбиваме.
Потапяме от едната страна в жълтъка, а след това в смлените орехи.
Нареждаме в тава великденски курабии със сладко, покрита с хартия за печене, и поставяме в предварително загрята фурна на 170°C с включени горен и долен реотан за около 20 минути.