Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко печено с пресни картофи и ориз

Агнешко печено с пресни картофи и ориз

Qmil89Qmil89
Новак
1911
Агнешко печено с пресни картофи и ориз3 / 3
03/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Ароматът на това ястие с агнешко просто автоматично ви зарежда с празнично настроение"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 2 кг
  • пресни картофи - 1 кг
  • ориз - 2 ч.ч.
  • джоджен - 1 с.л.
  • магданоз - 1 с.л. изсушен
  • куркума - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • зелен лук - 1 връзка
  • сол - 1 с.л.
  • зехтин с трюфели - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 5 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това апетитно агнешко печено с пресни картофи и ориз зеленият лук се реже на ситно и се запържва до златисто в олио и малко от зехтина с трюфели.

След това се добавя оризът, джодженът, магданозът, сол, червен пипер, малко куркума и 2 ч.ч. вода и се задушава.

Агнешкият бут се слага в по-голяма тава и се намазва със зехтина с трюфели и куркума.

От едната страна се слагат нарязани на едро пресните картофи с соев сос, от другата страна оризът, завива се с фолио и се слага в фурната на силен огън за 150 минути.

След това фолиото на печеното агнешко се отстранява и се запича за около 30 минути.

Bon apetit!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: