Задушени пресни картофи

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Задушени пресни картофи1 / 8
01/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Как да се подложим на диета, когато на масата има задушени пресни картофки, а в хладилника - студена бира"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг. пресни и дребни
  • чесън - 3 - 4 стръка зелен или няколко скилидки
  • копър - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите, без да ги белите. Ако има по-едри сред тях, може да ги разполовите.

В тенджера с широко дъно загрейте мазнина, която трябва да покрие плътно дъното. Сипете картофите, поръсете с пипер и сол и сложете капак.

През 2-3 минути раздрусвайте хубаво тенджерата, за да разбъркате картофите. През това време скълцайте копъра и чесъна.

След задушаване на картофите добавете нарязаните зелени подправки. Объркайте добре и след 2 минути снемете съда от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Много вкусни
16.06.2022 14:21
1
Яница Николова
Яница Николова
Много вкусни,аз прибавих и краве масло.
26.06.2018 09:51
3