Начин на приготвяне
Агнешкото се натрива със стопеното масло и подправките /*ориенталската подправка за месо съдържа сол, червен пипер, чесън, кориандър, ким, кимион, черен пипер, куркума/.
Картофите се измиват добре, ако са едри, се режат на две или на четири.
Овкусяват се с подправките. Слагат се на дъното в тавата за печене.
Отгоре се слага овкусеното агнешко бутче, което се покрива с нарязаните зелен лук и джоджен.
Тавата се запечатва с фолио.
Агнешкото за Великден се пече на умерена фурна за 3-4 часа.
Фолиото се отстранява и печеното агнешко се готви още 10-25 минути.
Моето агнешко с пресни картофи е идеална пролетна рецепта, с която може да обогатите великденската трапеза.