Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Вкусни пилешки дробчета по селски

Вкусни пилешки дробчета по селски

редакция:
ВаняВаня
Новак
6241346
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Едва ли има българин, да не е ял поне веднъж пилешки дробчета по селски. Ето как да си ги приготвите и у дома по автентична рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • гъби - 400 г печурки
  • домати - 500 мл консерва
  • лук - 600 г
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица
  • олио - за пържене
  • вода - 150 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете дробчетата за около 5 минути и ги извадете от водата. Нарежете гъбите и лука на полумесеци и запържете в олио до полуготовност.

Добавете червения пипер и веднага доматите. Запържете за 5 минути и долейте водата. Овкусете с подправките и добавете дробчетата към соса.

Изсипете в тавичка и запечете на 200 градуса за около 15 мин. Сервирайте топло, по желание поръсете с магданоз.

Виж също как се почистват пилешки дробчета и как да не пръскат дробчетата при пържене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
512
48
34
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Владо
Владо
"Кипнете дробчетата" означава "да се варят с водата" или "да се поставят в кипяща вода" 5 минути ?
И какво значи "запържете до полуготовност" ? Да има лука златист цвят или да е като стъкло ?
05.02.2016 07:05
29