Печено агнешко с много лук

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Печено агнешко с много лук
Снимка: Ники
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
5
"Лукът никога не може да бъде в повече за агнешкото месо"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 3 кг
  • лук - 4 връзки
  • зехтин
  • червен пипер
  • бира - 1 ч.ч.
  • подправка - за агнешко
  • джоджен - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо разделяме на порции. В купичка си правим кашичка от зехтина червения пипер и подправката за агнешко.

На дъното на тавата си подреждаме шишчета или някакви пръчки, да не загори месото. Овкусяваме всяко парче с приготвената смес и подреждаме в тавата.

Оставяме за поне 1 час да поемат подправките. Лука си нарязваме на едри парчета и поръсваме върху месото заедно с нарязания джоджен.

Наливаме бирата и покриваме тавата с фолио. Печем агнешкото с лук в предварително загрята фурна на 170 градуса за 150 мин.

Отнемаме фолиото от печеното агнешко, с помощта на лъжица взимаме от получения сос и поливаме месото.

Готвим печеното агнешко с много лук за още около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: