Мариновани агнешки ребра във фурна

04/05/2021
Приготвяне15 мин.
Готвене140 мин.
Общо155 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо594
  • Преглеждания за месеца593
  • Преглеждания за седмицата69
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешки ребърца - 2 кг
  • за маринатата
  • зехтин - 2 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • къри - 1/2 к.л.
  • лют червен пипер - 1/2 к.л. по желание
  • червен пипер - 1/2 к.л. пушен
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В по дълбока купичка поставяме съставките за маринатата за ребрата и разбъркваме добре, така че да се смесят равномерно.

Започваме да намазваме ребърцата с помощта на четка от двете страни.

Вземаме си тавичка, поставяме ги, завиваме с фолио и ги оставяме в хладилника да поемат аромата от маринатата за едно денонощие.

Поставяме агнешките ребърца в печката и печем с фолиото в загрята на 200 градуса фурна.

Печенето продължава за около 2 часа, след което премахваме фолиото и допичаме маринованите агнешки ребра във фурна до желания загар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар