Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички рулца със сирене и лютеница

Банички рулца със сирене и лютеница

Jelena PopovićJelena Popović
Новак
236
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Банички рулца със сирене и лютеница
Снимка: Jelena Popović
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Перфектната закуска за цялото семейство."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 150 мл.
  • олио - 80 мл.
  • бакпулвер - 6 г
  • прясно краве сирене - 500 г
  • лютеница (айвар) - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За намазване на корите разбийте 1 яйце с вилица, добавете 100 мл. мляко, 40 мл. олио и бакпулвера.

За пълнежа разбийте 1 яйце и смесете със сиренето и лютеницата, добавете сол на вкус.

Редете по следния начин: първа кора - намазване - втора кора - намазване - трета кора - намазване - четвърта кора - пълнеж и навиваме на руло. Нареденото руло слагате в намазана с олио тавичка.

По този начин мажете и навивате корите докато не свършат.

Останалото яйце, млякото и олиото разбийте с вилица и залейте върху рулцата. Нарежете всяко ролце на 4 и ги сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.

Баничките могат да се направят и само със сирене или само с лютеница - по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: