Начин на приготвяне
Маята оставяме в купичка с малко топло мляко, захарта и 1 с.л. брашно да шупне.
Брашното пресяваме, поставяме в купа, добавяме разбитото яйце, солта, маста и шупналата мая, добавяме останалото мляко и си замесваме месо тесто.
Покриваме то с кърпа и оставяме да втаса. От готовото тесто си взимаме топчета и си оформяме зайчетата.
Крачетата правим по-дълги, слагаме парченце кренвирш и ги свиваме. За очички и уста слагаме черен пипер.
Подреждаме готовите питки ги в тава и оставяме да втасат.
Намазваме кренвиршките с жълтък и печем на 180 градуса до готовност.
Щом се охладят, може да им вържете по-една панделка около вратлето.
Питките Великденски зайчета са любими на децата.
Коментари
Зайчетата изглеждат добре. Рецептата също ми хареса. Само че не е обяснено как се правят . Ако някой не ги е правил изобщо не би разбрал как се конструират. Аз съм правила такива зайчета и ако не се обясни не би се сетил човек.