Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Питки Великденски зайчета

Питки Великденски зайчета

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Питки Великденски зайчета
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
13

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 20 г прясна
  • прясно мляко - 350 мл
  • яйца - 2 бр.
  • мас - 2 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • кренвирши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята оставяме в купичка с малко топло мляко, захарта и 1 с.л. брашно да шупне.

Брашното пресяваме, поставяме в купа, добавяме разбитото яйце, солта, маста и шупналата мая, добавяме останалото мляко и си замесваме месо тесто.

Покриваме то с кърпа и оставяме да втаса. От готовото тесто си взимаме топчета и си оформяме зайчетата.

Крачетата правим по-дълги, слагаме парченце кренвирш и ги свиваме. За очички и уста слагаме черен пипер.

Подреждаме готовите питки ги в тава и оставяме да втасат.

Намазваме кренвиршките с жълтък и печем на 180 градуса до готовност.

Щом се охладят, може да им вържете по-една панделка около вратлето.

Питките Великденски зайчета са любими на децата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте!
Зайчетата изглеждат добре. Рецептата също ми хареса. Само че не е обяснено как се правят . Ако някой не ги е правил изобщо не би разбрал как се конструират. Аз съм правила такива зайчета и ако не се обясни не би се сетил човек.
17.04.2022 16:09