Великденски зайчета

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Великденски зайчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15-20 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • мая - 40 г
  • масло - 100 г краве
  • яйца - 3 броя
  • захар - 100 г
  • лимони - настъргана кора на 1/2 лимон
  • захар - 50 г пудра
  • сол - 1 - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в дълбока купа, разтворете маята хубаво в млякото и добавете в кладенчето на брашното. Оставете на топло място за 20 минути и след това прибавете маслото, солта, захарта, настърганата лимонова кора.

Замесете тестото, след което го покрийте с кърпа и отново оставете на топло за половин час. Направете си шаблон на зайче от картон, ако нямате такава форма. Разточете тестото на кора и изрежете зайчета по шаблона или формичката.

Наредете ги в намазнена тава и ги намажете с разбитите жълтъци от яйцата. Оставете да втасат за около 15 минути, а през това време разбийте белтъците с щипка сол и пудрата захар. По желание може да ги осветите в безвредна готварска боя в желаните краски.

Сложете сладките зайчета да се пекат за 20-тина минути в предварително загряна фурна на 200 градуса. Извадете ги, направете украса с белтъците и ги върнете да се доопекат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
43
30
21
10
Дай твоята оценка: