Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Сладки Великденски зайчета

Сладки Великденски зайчета

Сладки Великденски зайчета
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
25
"Внимание! Изчезват за отрицателно време"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. (1 жълтък за намазване)
  • прясно мляко - 300 мл
  • кисело мляко - 2 с.л
  • захар - 1 ч.ч (не пълна)
  • суха мая - 1 пакетче
  • сол - щипка
  • мазнина - ½ к.ч. мас и олио
  • лимонова захар - 1 пакетче
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - 800 - 900 г
  • локум - за декорация
  • бадеми - филирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята в малко топло мляко, супена лъжица захар и супена лъжица брашно.

Разбийте яйцата със захарта, прибавете млякото, мазнината и ванилиите с лимоновата захар. Пресейте брашното и замесете меко тесто.

Замесете меко тесто, покрийте с фолио и оставете на топло да втаса. Разточете тестото на голяма дебела кора и изрежете кръгчета с чаша, изрежете и уши с помощта на нож за рязане на пици.

Пъхнете ушите под кръга, оформете очички от малко тесто, с лъжичка за кафе оформете отстрани, сложете парченце локум за носле и филиран бадем за уста и уши.

Сложете ги на разстояние върху хартия за печене, оставете да втасат след което намажете с разбито яйце, поръсете с захар и сложете да се пекат в загрята фурна на 160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
40
31
20
10
Дай твоята оценка: