Агнешка дроб сарма по селски

ЗорицаЗорица
Гуру
997
8k
4k
3k
6
Агнешка дроб сарма по селски
Снимка: Зорица
1 / 10
08/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви80 мин.
Общо95 мин.
Порции6
"Агнешката дроб сарма си е класика, от която не искаме да се лишаваме никога"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се измива хубаво под течаща вода, като чревцата се обръщат и се мият и от вътрешната страна.

Сварява се в подсолена вода, като бульона се отпенва с лъжица, изваждат се и щом изстинат, се нарязват на ситно. Бульонът се прецежда и запазва.

Лукът, морковът, киселецът, пресният чесън и джодженът се наситняват. Оризът се измива няколко пъти със студен вода и се отцежда.

В тиган се загрява олиото, добавят се сварените агнешки дреболии, лукът, морковът, киселецът и след като се позапържат, се сипва изцеденият ориз.

Щом оризът си смени цвета, постепенно се наливат три чаени чаши от горещия бульон, в който са варили дреболиите. Щом оризът поеме течността, се овкусява със ситно нарязания джоджен, подправки на вкус - сол, черен пипер, червен пипер и се прехвърля в тава за печене.

Агнешката дроб сарма се пече в умерена фурна (180 градуса) до готовност, след което се полива със заливката.

Връща се във фурната до порозовяване (около 10 минути).

Добър апетит с тази чудна агнешка дроб сарма по селски!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: