Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Агнешка дроб сарма в шкембе

Агнешка дроб сарма в шкембе

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Агнешка дроб сарма в шкембе
Снимка: Мария Божилова
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1 бр. бял дроб, черен дроб и сърце
  • агнешко шкембе - 1 бр.
  • праз - 1 бр.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • джоджен - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото шкембе се почиства много добре. Измива се от двете страни.

Слага се в купа с подсолена вода за 1 ч.

След накисването се измива много добре и се слага да ври на среден огън за 2 ч., като периодично се долива топла вода.

Не се захлупва при варенето. След като се свари, се изважда от водата и се оставя да изстине.

Агнешкият бял дроб, черен дроб и сърце се измиват много добре.

Сваряват се за 30 мин, като белият дроб и сърце се варят отделно от черния дроб.

След сваряване се изваждат и се оставят да изстинат. Нарязват се на ситно.

Празът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Изсипва се в сгорещено олио да се задуши за 10 мин, след което се прибавят нарязаните дреболии.

Разбърква се постоянно 10 мин, след което се прибавя измитият до бистра вода ориз.

Разбърква се постоянно 10 мин. и се сваля от котлона.

Прибавя се джодженът, черният пипер и сол.

Шкембето се слага в тавата, в която ще се пече.

Напълва се с плънката и се зашива дроб сармата, като се оставя незашит отвор.

Залива се с вода, завива се с фолио и се пече в предварително загрята фурна 60 мин, след което фолиото се премахва.

През незашития отвор се залива плънката с водата около шкембето и шкембето отвън.

Пече се агнешка дроб сарма в шкембе 30 мин на 160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: