Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Сръбски тестени пръстчета

Сръбски тестени пръстчета

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбски тестени пръстчета
Снимка: Boki Lazic
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Нямаме търпение да изстинат тези тестени пръстчета! Толкова са вкусни"

Необходими Продукти

  • мая - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 250 г
  • олио - 50 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • за декорация
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 4 ч.л.
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • вода - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маята, захарта, брашното, добавете олиото и замесете тестото. Готовата смес оставете покрита с кърпа за 40 минути.

След това премесете тестото и го оставете да престои отново за 40 минути.

Разделете тестото на 4 части и оформете всяка част на дълго тънко тестено руло. Нарежете ролката на 6 равни части.

Печете 15 минути на 200 градуса.

За декорацията:

В голяма купа смесете брашно, бакпулвер, сол и вода и изсипете върху рулцата. Печете още 3 минути и извадете от фурната.

Насладете се на вкусните тестени пръстчета!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: