Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кебапчета»Пръстчета от телешка кайма с бира

Пръстчета от телешка кайма с бира

Пръстчета от телешка кайма с бира
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
16
"Пригответе си повече бира от посочената в рецептата. Ще ви трябва за сервирането на тези вкусотии"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 500 г
  • лук - 1 глава средна
  • хляб - 1 филия
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • бира - 50 мл
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сложете каймата и към нея прибавете предварително нарязан на много дребно лук. Накиснете във вода филия хляб, изстискайте я с ръце и я сложете в каймата.

Добавете яйцето, пасирана скилидка чесън, наситнен магданоз, черен пипер и риган. Започнете да месите каймата, като по време на месенето, по мъничко си наливайте от бирата.

Измесете я хубаво и я оставете да почива около един час. Загрейте на огъня олиото.

Вземайте с ръце по малко количество от каймата и оформете пръстчетата, като се стремите да ги направите с големината на палеца на ръката.

Оваляйте кебапчетата в брашно и ги изпържете в загрятото олио от всички страни.

Сервирайте ги според сезона - с прясна салата или туршия.

Пръстчетата от телешка кайма с бира са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: