Начин на приготвяне
В дълбока купа сложете каймата и към нея прибавете предварително нарязан на много дребно лук. Накиснете във вода филия хляб, изстискайте я с ръце и я сложете в каймата.
Добавете яйцето, пасирана скилидка чесън, наситнен магданоз, черен пипер и риган. Започнете да месите каймата, като по време на месенето, по мъничко си наливайте от бирата.
Измесете я хубаво и я оставете да почива около един час. Загрейте на огъня олиото.
Вземайте с ръце по малко количество от каймата и оформете пръстчетата, като се стремите да ги направите с големината на палеца на ръката.
Оваляйте кебапчетата в брашно и ги изпържете в загрятото олио от всички страни.
Сервирайте ги според сезона - с прясна салата или туршия.
Пръстчетата от телешка кайма с бира са готови.