Бабешки курабийки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бабешки курабийки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
50
"Ходиш тук и там да хапнеш, но накрая винаги се връщаш вкъщи да хапнеш от домашните курабийки на баба"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • свинска мас - 1.5 ч.ч. разтопена
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 - 3 прахчета
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр. кората
  • брашно - около 800 г
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • захар - кристална, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете киселото мляко със содата и оставете да шупне.

В голяма купа разбийте яйцата със захарта и ванилиите. Прибавете шупналото кисело мляко, настърганата лимонова кора и разтопената (но не гореща) свинска мас, разбъркайте до еднородна смес.

Започнете да добавяте от пресятото брашно, като бъркате, докато е възможно и замесете много меко тесто за курабийки. Щом спре тестото да се лепи по пръстите, спирате да добавяте брашно.

С леко намаслени ръце късайте и оформяйте от тестото топчета колкото голям орех. Подредете ги на разстояние едно от друго в тава, покрита с хартия за печене.

Разбийте яйцето много добре и намажете домашните курабийки, поръсете ги със захарта обилно.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до златист цвят.

Също така можете да разточите тестото на кора с дебелина 1 см и да изрязвате бабешките курабийки с формички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: