Начин на приготвяне
Патладжаните се нарязват на дължина необелени, внимателно се издълбават и тази плънка се нарязва на кубчета. Оставят се да си пуснат горчивата водата на гевгир. След това се изплакват.
Сега приготвяте гъбите, измийте ги и ги нарежете, сложете ги в тенджера с половината масло, няколко капки лимон и сол, задушавайте 10 минути.
Сложете патладжанените лодки в огнеупорна форма, налейте капка олио във всяка и ги сложете във фурната на умерен огън за 15 минути.
В тенджера сложете останалото олио и масло, сложете нарязания лук и квадратчетата патладжан, задушавайте 10 минути и добавете манатарките, поръсете с брашно и добавете малко от студеното прясно мляко, за да се получи Бешамел.
В купа сложете жълтък и лимоновия сок, разбъркайте и сложете малко по малко от Бешамела, който трябва да е гъст, посолете.
Напълнете патладжаните и ги поръсете със сирене.
Запечете пълнените патладжани във фурната за около 20 минути.
Насладете се на тези ароматни патладжани с манатарки и Бешамел с подходящо питие и любим човек!