Старовремско руло със сладко

Старовремско руло със сладко

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
184
691
2
124
Старовремско руло със сладко
Снимка: Veca
1 / 3
11/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Рулото си заслужава !"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • ванилова захар - 10 г
  • брашно - 6 с.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • за пълнежа
  • сладко - според нуждите /по избор/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте с миксер белтъците със захарта и ваниловата захар. Добавете яйчните жълтъци и всичко разбъркайте. След това добавете брашното, смесено с бакпулвера, и разбъркайте леко с шпатула, така че всички съставки да се съберат.

Изсипете пандишпановото тесто в квадратна голяма тава, покрита с хартия за печене, и печете в добре загрята фурна на 180°C за 20 минути.

Извадете готовия блат от фурната я навийте в хартията, върху която е била изпечена. След това навийте в чиста кухненска кърпа и оставете да се охлади.

Развийте рулото, махнете хартията за печене и намажете със сладко и отново навийте на сладко пандишпанено руло.

Увийте в пергаментова хартия, поставете върху тава и оставете да стегне.

Нарежете старовремското руло със сладко, сервирайте и се насладете.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: