Начин на приготвяне
Разбийте яйцата в дълбока купа, добавете към тях наситнените фурми.
Разтопете маслото и го добавете към купата заедно с портокаловия сок и лимоновата кора. Разбъркайте добре и добавете двата вида брашно.
Имайте предвид, че се получава по-суха смес, затова се добавя прясното мляко - така тестото ще омекне и ще може да се замеси.
Разточете готовото тесто, като на плота и върху него сложите по 1 лист прозрачно фолио. Трябва да се получи кора с дебелина около 0.5 мм.
С помощта на формички за сладки изрежете бисквитки в желаната от вас форма.
Включете фурната на 180 градуса, сложете хартия за печене в голяма тава. Наредете бисквитите и ги запечете за 10-тина минути.
Леките бисквитки с елда и фурми са готови.