Начин на приготвяне
Приготвяне на тестото: половината брашно сипете в дълбок съд, добавете водата, олиото, захарта, смесете с меда, канелата и содата бикарбонат. Постепенно добавяйте брашно и замесете меко тесто.
Разточете рестото с точилка в голям кръг и с резец или чашка за ракия нарежете кръгчета.
Върху всеки кръг намажете по малко сладко и затворете с още едно кръгче вкусните меденки. Притиснете добре в краищата с пръсти, за да затворите меденките.
Подредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене. Печете ги 15 минути на 200 градуса.
Готовите слепени сладки извадете от фурната. Покрийте с чиста кърпа и ги оставете да се охладят.
Сервирайте и хапнете пълнените меденки със сладко.