Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Пълнени меденки със сладко

Пълнени меденки със сладко

VecaVeca
Мастър Шеф
296842k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Пълнени меденки със сладко
Снимка: Veca
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"А кога ще ядем меденки, ако не сега?"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 300 г
  • вода - 11 с.л.
  • олио - 11 с.л.
  • захар - 11 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • За пълнежа
  • сладко - по желание или мармалад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на тестото: половината брашно сипете в дълбок съд, добавете водата, олиото, захарта, смесете с меда, канелата и содата бикарбонат. Постепенно добавяйте брашно и замесете меко тесто.

Разточете рестото с точилка в голям кръг и с резец или чашка за ракия нарежете кръгчета.

Върху всеки кръг намажете по малко сладко и затворете с още едно кръгче вкусните меденки. Притиснете добре в краищата с пръсти, за да затворите меденките.

Подредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене. Печете ги 15 минути на 200 градуса.

Готовите слепени сладки извадете от фурната. Покрийте с чиста кърпа и ги оставете да се охладят.

Сервирайте и хапнете пълнените меденки със сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: