Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Меденки със сладко и орехи

Меденки със сладко и орехи

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Меденки със сладко и орехи
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Това са меденките от детството ни, които обожаваме - няма такъв аромат!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 2 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • карамфил - 4 - 5 счукани
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 3.5 ч.ч.
  • мармалад - 1/2 бурканче за слепване
  • орехи - 1 ч.ч. смлени за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерителната чаша, която използвам е с обем 250 мл. Замесва се твърдо тесто от посочените продукти.

Разточва се кора с дебелина около 1/2 см, изрязват се формички.

Пекат се на 200 градуса за около 10 минути. Не трябва да се препичат, отгоре трябва да са мекички.

Меденките се слепват с мармалада и се овалват отстрани в смлени орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: