Начин на приготвяне
Разбийте леко яйцето и го добавете към месото.
Накиснете средата на стария хляб в мляко, отцедете и добавете към месото.
Добавете счукания чесън, сока и кората от половиния лимон, ситно нарязан лист магданоз, настъргания пармезан и малко сол и черен пипер.
Омесете всичко добре, така че сместа да е равномерна.
Направете по-малки телешки кюфтета и ги запържете в загрято олио за няколко минути от двете страни.
Извадете кюфтетата от тигана, след което запържете нарязания на ситно лук в олиото, в което са били пържени.
Добавете доматения сок и бялото вино.
Когато алкохолът се изпари, добавете доматеното пюре, върнете кюфтетата в тигана и ги оставете да къкри. Добавете малко вода към кюфтетата в доматен сос, ако е необходимо.
Когато кюфтетата са готови, добавете сока и кората на другата половина лимон, малко сол и черен пипер и разбъркайте всичко добре.
Сервирайте телешките кюфтенца с лимон и пармезан с паста или ориз.
Приятно !