Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кюфтета»Телешки кюфтенца с лимон и пармезан

Телешки кюфтенца с лимон и пармезан

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Чирак
347130
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Телешки кюфтенца с лимон и пармезан3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусни кюфтенца, идеални за паста или ориз"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г смляно
  • яйца - 1 бр.
  • пармезан - 50 г (настърган)
  • мляко - 50 мл
  • хляб - 100 г (стар)
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • лимон - 1 бр.(кора и сок)
  • лук - 1 глава(по - голяма)
  • доматен сок - 50 г
  • доматено пюре - 250 г
  • бяло вино - 50 мл
  • сол - на вкус
  • бял пипер - на вкус
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте леко яйцето и го добавете към месото.

Накиснете средата на стария хляб в мляко, отцедете и добавете към месото.

Добавете счукания чесън, сока и кората от половиния лимон, ситно нарязан лист магданоз, настъргания пармезан и малко сол и черен пипер.

Омесете всичко добре, така че сместа да е равномерна.

Направете по-малки телешки кюфтета и ги запържете в загрято олио за няколко минути от двете страни.

Извадете кюфтетата от тигана, след което запържете нарязания на ситно лук в олиото, в което са били пържени.

Добавете доматения сок и бялото вино.

Когато алкохолът се изпари, добавете доматеното пюре, върнете кюфтетата в тигана и ги оставете да къкри. Добавете малко вода към кюфтетата в доматен сос, ако е необходимо.

Когато кюфтетата са готови, добавете сока и кората на другата половина лимон, малко сол и черен пипер и разбъркайте всичко добре.

Сервирайте телешките кюфтенца с лимон и пармезан с паста или ориз.

Приятно !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: