Начин на приготвяне
Лука нарежете на ситно, а чесъна смачкайте. Моркова и картофа нарежете на кубчета.
Доматът без люспата и семената нарежете също на кубчета. Кафявият ориз сварете в подсолена вода.
В загрят зехтин изпържете картофа и моркова за около 10 минути до златисто.
Извадете ги от тигана и продължете с пърженето на лука за 3 минути, добавете чесъна и когато пусне ароматът си, добавете месото, докато смени цвета си.
Прибавете доматения концентрат и нарязания домат, граха, стафидите, соевия сос, соса Табаско, черен пипер и сол на вкус.
Върнете картофа и моркова, долейте вода и варете на умерен огън, докато се изпари течността.
Филипино Пикадилото сервирайте със сварения кафяв ориз, а по желание може да прибавите и пържено яйце.