Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Филипино Пикадило

Филипино Пикадило

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Филипино Пикадило
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Не знаете какво да сготвите днес? Ето ви идея!"

Необходими Продукти

  • кафяв ориз - 2 ч.ч.
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • телешка кайма - 500 г или кайма смес
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • домати - 1 бр. голям
  • грах - 1 ч.ч.
  • стафиди - 1/3 ч.ч.
  • соев сос - 3 с.л.
  • морска сол
  • черен пипер - свежо смлян
  • сос табаско
  • вода - 1 ч.ч.
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука нарежете на ситно, а чесъна смачкайте. Моркова и картофа нарежете на кубчета.

Доматът без люспата и семената нарежете също на кубчета. Кафявият ориз сварете в подсолена вода.

В загрят зехтин изпържете картофа и моркова за около 10 минути до златисто.

Извадете ги от тигана и продължете с пърженето на лука за 3 минути, добавете чесъна и когато пусне ароматът си, добавете месото, докато смени цвета си.

Прибавете доматения концентрат и нарязания домат, граха, стафидите, соевия сос, соса Табаско, черен пипер и сол на вкус.

Върнете картофа и моркова, долейте вода и варете на умерен огън, докато се изпари течността.

Филипино Пикадилото сервирайте със сварения кафяв ориз, а по желание може да прибавите и пържено яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: