Начин на приготвяне
Каймата за рулото се подготвя, като се смесва с нарязан лук, чер пипер, магданоз, чубрица, кисело мляко и сода.
Старият хляб се рони на трохи, добавя се и той към сместа. Слага се едно яйце и всичко се смесва хубаво.
Добре е да престои така в хладилника няколко часа, да се усвоят подправките.
Този път аз сложих плънка от варени яйца, без да добавям варен морков и кисели краставички, но вие може да си добавите, както е по рецепта за Руло Стефани.
Разстилам половината от каймата в намазана с олио тавичка и подреждам яйцата, ако има нарязани на пръчици морков и краставичка. Отгоре поставям останалата кайма и оформям рулото.
Моята тавичка е от йена и е с размер и форма, които не изискват много сериозно оформяне. Ако вие искате може да оформите рулото с помощта на фолио и да го сложите в тавичка за печене. Отгоре намазвам с олио.
Пека на 180 градуса до готовност, да направи вкусна коричка.
За лесна гарнитура отделно от рулото приготвих печени картофи само с малко олио, сол и розмарин.
Изпробвайте моята идея за Руло Стефани без краставички, добър апетит!
Коментари