Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Солено Руло»Руло Стефани с кисели краставички и кашкавал

Руло Стефани с кисели краставички и кашкавал

НиколинкаНиколинка
Новак
22317
Руло Стефани с кисели краставички и кашкавал1 / 2
24/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
"Когато и да направите това уникално руло Стефани, никога няма да сгрешите"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 5 бр. (4 сварени, 1 сурово за сместа)
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • галета - 3 с.л.
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред се приготвя каймата за рулото. Към нея се нарязват и добавят лукът, суровото яйце, кимионът, черният пипер, солта и галетата. Всичко се обърква много добре.

След това върху хартия за печене се изсипва сместа и се разстила във формата на правоъгълник. В средата се редят яйцата (разполовени са на две) и от двете им страни се редят краставички и моркови(нарязани на лентики).

Накрая, преди да завиете рулото, го поръсвате с кашкавал.

След това хващате хартията за печене от единия край и сгъвате рулото Стефани към средата, след това хващате и другия край на хартията и отново към средата, да се срещне с другия край на соленото руло.

Премествате в тава и отново поръсвате рулото с кашкавал .

Печете на предварително загрята фурна на 180 градуса до около 45 мин.

Насладете се на уникално Руло Стефани с кисели краставички и кашкавал!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: