Начин на приготвяне
Този обикновен кекс с мед не съдържа набухватели, затова се иска повече време старателно разбиване на яйцата с миксер или кухненски робот.
Чукнете 7-те яйца в купа, сипете захарта и разбивайте 10 минути, докато станат на бяла и пухкава пяна.
Добавете меда и млякото и продължете да разбивате още 2 минути.
Накрая сипете брашното пресявайки го на части към пухкавата смес и разбърквайки с плавни движения до цялостното му интегриране.
Прехвърлете подобната на пандишпанова смес във форма за кекс, предварително намаслена с маслото.
Печете в загрята на 180°C фурна 20 минути, а след това покрийте с алуминиево фолио и продължете печенето за още 20-25 минути.
Не изваждайте веднага лесния кекс от фурната, а го оставете на отворена вратичка 15 минути, след това обърнете върху решетка и изчакайте 1 час да изстине.
Възможно е да слегне леко, но това не е проблем.
Нарежете пандишпановия кекс с мед на парченца и сервирайте с чаша кафе или мляко.