Печена пъстърва с ориз

Печена пъстърва с ориз

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
220
857
2
151
Печена пъстърва с ориз
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
15/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви50 мин.
Общо65 мин.
Порции3
"Днешното предложение за вечеря"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печена пъстърва с ориз е апетитно и здравословно ястие.

Почистете рибата, добавете солта, черния пипер и поставете в намазнена тава за печене.

Загрейте фурната до 200 градуса.

Нарежете на ситно лука, левурдата и магданоза.

Запържете лука в загретия зехтин, докато се остъкли, добавете дивия лук, след това измития ориз и продължете да пържите, като бъркате често, още няколко минути. Налейте чаша вино и вода, добавете кубчето кайма, разбъркайте и варете на умерен огън в продължение на 10 минути.

Нарежете пъстървата и я сложете на резенчета маслото и накълцан магданоза.

Подредете ориза до рибата, залейте с останалото вино и с лимонов сок и печете ястието с пъстърва около 30 минути в предварително загрята фурна, до златисто.

Сервирайте рибата с ориз със зелена салата с пролетен лук, рукола, репички.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: