Начин на приготвяне
Бисквитите с какао се смилат в блендер. Добавя се разтопеното масло и се смесват добре. Получената бисквитена смес се разстила на дъното на разкопчаваща се форма за торта и се оставя в хладилника за около 30 мин.
През това време се приготвя кремът. Рикотата и маскарпонето се разбиват за кратко с телена бъркалка, до получаване на еднородна смес, след което се добавят пудрата захар и натрошения черен шоколад.
Отново се разбърква за кратко. Желатинът се разтваря според указанието на опаковката, разтопява се на водна баня и се добавя към крема с маскарпоне.
Охладеният бисквитен блат се намазва с течния шоколад, а отгоре се разстила крема.
Получената торта се оставя в хладилник най-малко за три часа. Декорацията е по ваш избор, може да използвате настърган шоколад, натрошени бисквити или шоколадови бонбони.
Насладете се на Лесна торта с маскарпоне и рикота в компанията на любими хора!