Начин на приготвяне
Рецептата започваме с приготвянето на пълнежа за баницата.
Сложете тиган на умерен огън (ако котлоните ви имат степени от 0 до 9, включете на 5).
В тигана сипете 3 лъжици олио и докато то се загрява, разполовяваме лука и след това го режем на ситни кубчета. Добавяме го в тигана и докато се задушава, измиваме и нарязваме праза на тънки шайби. След това го добавяме да се задушава заедно с лука.
Оставяте зеленчуците да се задушават в тигана около 5 минути, точно докато изчистите гъбите печурки и ги нарежете на филийки. Прибавете ги към зеленчуците в тигана и ги оставете да се задушават.
Очистете и нарежете на ситно и чесъна, добавете го в тигана. Ако обичате люто, може да нарежете наситно и малка люта чушка и да я добавите и нея. Вкъщи не са любители на лютото, затова и не слагаме.
Зеленчуците разбърквайте честно, да не загорят. Оставете ги да се задушават 5 минути и накрая добавете и каймата. Може да използвате каквото искате смляно месо, аз съм използвала телешко месо. Посолете месото и добавете черен пипер на вкус.
За намазване на корите в купичка смесете 150 мл. газирана вода и 50 мл. олио.
За всеки ред се използват по 2 кори. Можете да оформите баницата както искате - да направите редена баница, вита баница, или отделни банички с гъби .
Първата кора се намазва със сместа от газирана вода и олио, покрива се с втората и върху нея се слага от плънката. Покриваме с кора и повтаряме стъпките.
Включете фурната да се загрее до 180 градуса, след това сложете баницата с кайма и гъби да се пече за около 40 минути.