Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сладка баница с вишни и грис

Сладка баница с вишни и грис

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Сладка баница с вишни и грис
Снимка: Veca
18 / 19
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Нямаме никакви притеснения, може ли още едно парче?"

Необходими Продукти

  • За сместа
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 пак. (10 гр.)
  • кисело мляко - 250 гр.
  • олио - 150 мл.
  • За пълнежа
  • вишни - 400 гр.
  • захар - 3 с.л.
  • пшеничен грис - 3 лъжици
  • И още
  • кори за баница - 500 гр.
  • За поръсване
  • пудра захар - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сместа: Разбийте яйца с телена бъркалка, добавете брашното, бакпулвера, киселото мляко и олиото и разбъркайте отново всичко с телта.

За пълнежа: В дълбок съд сложете вишните, добавете към тях захарта и пшеничния грис и разбъркайте.

Формата за печене намажете с олио. Сложете една кора на дъното, така че половината да е извън тавата, намажете я с кисело мляко. Сложете втора кора по същия начин и намажете и нея с кисело мляко. След това сложете третата кора, намажете я с кисело мляко и я оставете да пада извън тавата.

Отгоре прегънете корите за баница, които са били отвън, намажете ги с кисело мляко.

Подредете отгоре от сместа с вишни и грис. След това втори ред кори, прегъвате тези, които са били отвън, намазвате и отново вишни.

Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна 40 минути, а при нужда намалете температурата, за да не изгори сладката баница.

Готовата баница с вишни извадете от фурната, покрийте я с чиста кърпа и я оставете да изстине.

Обърнете баницата върху чиния. Посипете с пудра захар, нарежете на парчета и сервирайте.

Съвет: Добре е да ползвате дебели кори, но няма да сгрешите и ако са тънки. Вкусът е фантастичен. Опитайте баницата с вишни, да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: