Начин на приготвяне
За сместа: Разбийте яйца с телена бъркалка, добавете брашното, бакпулвера, киселото мляко и олиото и разбъркайте отново всичко с телта.
За пълнежа: В дълбок съд сложете вишните, добавете към тях захарта и пшеничния грис и разбъркайте.
Формата за печене намажете с олио. Сложете една кора на дъното, така че половината да е извън тавата, намажете я с кисело мляко. Сложете втора кора по същия начин и намажете и нея с кисело мляко. След това сложете третата кора, намажете я с кисело мляко и я оставете да пада извън тавата.
Отгоре прегънете корите за баница, които са били отвън, намажете ги с кисело мляко.
Подредете отгоре от сместа с вишни и грис. След това втори ред кори, прегъвате тези, които са били отвън, намазвате и отново вишни.
Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна 40 минути, а при нужда намалете температурата, за да не изгори сладката баница.
Готовата баница с вишни извадете от фурната, покрийте я с чиста кърпа и я оставете да изстине.
Обърнете баницата върху чиния. Посипете с пудра захар, нарежете на парчета и сервирайте.
Съвет: Добре е да ползвате дебели кори, но няма да сгрешите и ако са тънки. Вкусът е фантастичен. Опитайте баницата с вишни, да ви е сладко!