Начин на приготвяне
Брашното от лимец се пресява в купа, в която ще се меси.
Прибавя се солта.
Разбърква се много добре.
Маслото се разтопява на ниска температура, като не се оставя да заври.
Сваля се от котлона, когато са останали малки парченца неразтопено масло.
Разбърква се до пълното разтопяване на маслото.
Яйцето се разбърква на пяна.
На тънка струя се прибавя към киселото мляко.
Разбърква се много добре.
В брашно се прави кладенче.
Първо се прибавя разтопеното масло на части при продължително бъркане.
След това се прибавя киселото мляко с яйцето.
Оставя се да престои 20 мин. на стайна температура.
Разточва се дебела кора, която ще нарязва на кръгчета като за солени бисквити.
Всяко кръгче се поставя в тава върху хартия за печене в подходяща тавичка. Мазнина не се прибавя.
Пече се в предварително загрята фурна за 15 мин. на 180 градуса до светлорозово.
След изваждане от фурната, се изваждат от тавата, за да не се овлажнят лимецовите крустади.
Готовите тестени подложки могат да се гарнират по избор. Подходящи са за здравословно хранене и диети.