Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Домашни вафли»Домашни вафли с два пълнежа

Домашни вафли с два пълнежа

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Домашни вафли с два пълнежа
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Класическата вафла с нов вкус - опитайте и споделете с нас впечатленията си."

Необходими Продукти

  • вафлени кори - 1 опаковка
  • 1 пълнеж
  • маргарин - 250 гр.
  • пудра захар - 12 с.л.
  • жълтъци - 6 бр.
  • ванилова захар - 2 пак.
  • 2 пълнеж
  • белтъци - 6 бр.
  • пудра захар - 12 с.л.
  • бисквити - 150 гр. обикновени
  • орехи - 100 гр. смлени
  • шоколад - 100 гр. за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата за домашни вафли с два пълнежа започваме с приготвянето на светлия крем.

Маргарина слагаме в подходящ съд и смесваме с пудрата захар и ваниловата захар. Бъркаме, докато сместа стане пенеста, след което внимателно добавяме жълтъците един по един с постоянно бъркане. Когато разбъркаме всичко добре, този пълнеж е готов.

Започваме втория тъмен крем. Белтъците слагаме в купа и бъркаме, като постепенно добавяме пудрата захар.

Когато станат на сняг, сипваме внимателно избраните бисквити, смлени на прах и бъркаме, след което добавяме и смлените орехи. Шоколада стопяваме на водна баня и сипваме и него.

Върху вафлените кори редим от единия пълнеж, вафлена кора - тъмен пълнеж и така редуваме, докато свършат корите и кремовете.

Домашните вафлички са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: