Начин на приготвяне
Нарежете филетата на пилешки хапки.
Поставете ги в достатъчно голям по възможност дълбок съд. Към тях добавете около 2 ч.ч прясно мляко и ги оставете в хладилника за около 30 минути. Разбийте яйцата.
Пригответе брашното в чиния. В купичка смесете планировка и галета. Могат да се приготвят и само с едното.
Извадете маринованите филета и започнете да ги овалвате, първо, в брашното, после в яйцата и накрая в панировката.
Наредете ги в достатъчно голяма тава, покрита с хартия за печене.
Загрейте фурната на 200°C и печете до златисто хапките, които са идеални за мезе за бира (около 30 минути).
Междувременно пригответе млечния сос.
Смесвате майонезата и киселото мляко в купичка и бъркайте, докато получите гладка консистенция.
По желание добавете пресован чесън към соса за тези печени панирани пилешки хапки с галета.