Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирени мезета»Печени панирани пилешки хапки с галета

Печени панирани пилешки хапки с галета

Печени панирани пилешки хапки с галета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Задължително поднесете панираните пилешки хапки с млечен сос"

Необходими Продукти

  • За хапките
  • мляко - 1.2 ч.ч.
  • пилешки филета - 3
  • планировка
  • галета
  • яйца - 3 бр.
  • брашно
  • Да соса
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филетата на пилешки хапки.

Поставете ги в достатъчно голям по възможност дълбок съд. Към тях добавете около 2 ч.ч прясно мляко и ги оставете в хладилника за около 30 минути. Разбийте яйцата.

Пригответе брашното в чиния. В купичка смесете планировка и галета. Могат да се приготвят и само с едното.

Извадете маринованите филета и започнете да ги овалвате, първо, в брашното, после в яйцата и накрая в панировката.

Наредете ги в достатъчно голяма тава, покрита с хартия за печене.

Загрейте фурната на 200°C и печете до златисто хапките, които са идеални за мезе за бира (около 30 минути).

Междувременно пригответе млечния сос.

Смесвате майонезата и киселото мляко в купичка и бъркайте, докато получите гладка консистенция.

По желание добавете пресован чесън към соса за тези печени панирани пилешки хапки с галета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: