Начин на приготвяне
В голяма купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до пухкав крем.
Смесете брашното и ванилията. На порции ги добавете към яйчената смес, бъркайки внимателно с лъжица отдолу нагоре.
В сместа НЕ се слага набухвател, достатъчно е да се разбие хубаво с миксера.
Застелете голямата тава на печката с хартия за печене. Намаслете я леко. Изсипете кексовата смес, подравнете.
Изпечете пандишпановия блат на 200°C в предварително загрята фурна за 5-8 мин.
Обърнете изпечения блат на навлажнена кърпа. Отстранете хартията и с помощта на кърпата завийте на руло. Оставете да се охлади напълно.
Развийте охладения блат, намажете го с конфитюр от ягоди и отново завийте на руло.
Докато блатът се охлажда, направете крема.
В малка тенджерка излейте прясното мляко, добавете захарта, жълтъците и брашното. Сложете съда на котлона и бъркайте крема, докато се сгъсти.
Отдръпнете готовия крем от огъня, ароматизирайте с ванилията и оставете да се охлади.
Разбийте сметаната и на порции я прибавете към млечния крем.
Нарежете рулото с ягодово сладко на малки около 2 см рулца.
Наредете ги в подходящ съд и полейте с крема!
Гарнирайте вашия сладкиш с ягодово руло с крем с ягоди!
Да ви е сладко!