Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Ягодово руло с маскарпоне крем

Ягодово руло с маскарпоне крем

Ягодово руло с маскарпоне крем
Снимка: Габриела Цулин
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Със сигурност всички ще останат очаровани от това ягодово руло с маскарпонен крем"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 150 г бяло
  • захар от фурми - 100 г
  • за плънката
  • маскарпоне - 250 г
  • захар от фурми - 50 г
  • ягоди - пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до образуване на хомогенна и пухкава смес.

След това добавете брашното и отново разбийте.

Изсипете сместа в тавичка с размери 30/40 сантиметра.

Предварително покрийте тавичката с хартия за печене.

Печете в предварително загрята на 180°C фурна.

Печенето отнема около 10-12 минути. Проверявайте за готовност с клечка за зъби.

След като се изпече, обърнете блата върху хавлиена кърпа, която предварително трябва да поръсите с пудра захар или захар от фурми, каквато използвах аз.

Навийте блата на пандишпанено руло с помощта на хавлиената кърпа.

Оставете го да изстине, а през това време пригответе сместа за плънката.

Разбийте маскарпонето със захарта от фурми.

Почистете и нарежете ягодите на тънки филийки.

Разгърнете рулото. Намажете го с крем, подредете няколко реда ягоди и завийте отново на руло. Отгоре намажете рулото с крем и декорирайте с ягоди.

Сложете рулото в подходящ поднос и поставете подноса в хладилник за няколко часа, за да стегне.

След това разрежете на равни части и сервирайте ягодово руло с маскарпоне крем.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: