Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Шницели»Панирани телешки шницели с галета

Панирани телешки шницели с галета

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Панирани телешки шницели с галета
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Салатата е по избор. И виното, разбира се"

Необходими Продукти

  • телешки шницели - 6 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 100 г
  • галета - 100 г
  • нишесте - 2 с.л.
  • къри - 1/2 к.л.
  • джинджифил - 1/2 к.л. смлян
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • зехтин
  • червен пипер - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шницелите начукайте добре с чук.

Смесете зехтина с червения пипер, солта, пипера, джинджифила, кърито и оваляйте телешките шницели.

След това разбийте яйцата. В подходящ съд сипете брашното и нишестето, във втори - галетата, а в трети - разбитите яйца.

Шницелите валяйте, първо, в брашното, после в яйцата и накрая в галетата.

Пържете ги от двете страни в дълбок тиган.

Готовите панирани телешки шницели с галета слагайте върху хартия за печене, за да се изцеди излишъкът мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: