Панирани шницели

редакция:
Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2353k8231
Панирани шницели
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Един вкусен спомен от близкото минало. Шницели в чинията."

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • галета - 1 чаша
  • чесън - 3 скилидки
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • за паниране
  • яйца - 2 бр.
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе лука и чесъна в блендер и омесваме с каймата. Прибавяме галетата, подправките и яйцето, разбъркваме сместа и оставяме в хладилник, за да поеме ароматите.

Оформяме големи топчета от сместа и разплескваме с ръце, за да се получат шницели. Пържим в горещо олио като овалваме шницелите в брашно и потапяме в яйчената смес.

Изваждаме върху домакинска хартия, за да поеме мазнината. Поднасяме със свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка: