Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Калмари, пълнени със спанак

Калмари, пълнени със спанак

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k981
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Калмари, пълнени със спанак
Снимка: Lenka
1 / 3
14/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Специално за любителите на морски дарове - калмари, пълнени със спанак"

Необходими Продукти

  • калмари - 10 бр., почистени
  • зеленчуков бульон - 1 л
  • зехтин - 70 мл
  • За пълнежа
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 3 бр. млад
  • спанак - 300 г
  • магданоз
  • ориз - 100 г, дългозърнест
  • бяло вино - 200 мл сухо
  • лимонов сок - 1 бр.
  • индийско орехче
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса. В дълбок тиган загрейте олиото до средна температура, след което запържете калмарите за 2 до 3 минути, като разбърквате с дървена лъжица.

Добавете лука, спанака (добре изцеден), солта и черния пипер (по избор) и оставете да къкри 4 минути. Добавете ориза и индийското орехче (ако използвате).

Оставете да къкри 3 минути, като бъркате непрекъснато, след което добавете виното. Оставете да къкри още 3 минути, след което добавете сока на един лимон. Смесете добре всички съставки, след което свалете от котлона.

Проверете вкуса, добавете магданоза и още черен пипер и сол, ако е необходимо. Разбъркайте и оставете настрана.

Напълнете калмарите с тази смес с малка лъжица (нека пълнежът поеме максимум (калмари)).

Затворете отвора с клечка за зъби и направете отвор за пара в другия край.

Подредете морските дарове в по-дълбок тава, добавете около калмарите от сместа за пълнене (ако ви е останала). Залейте всичко със зеленчуков бульон и 70 мл зехтин.

Покрийте с алуминиево фолио и печете калмарите, пълнени със спанак 40 минути. Извадете фолиото, след това печете още 5 минути, докато калмарите станат малко кафяви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: