Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен царевичен кекс с шунка и наденица

Солен царевичен кекс с шунка и наденица

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Солен царевичен кекс с шунка и наденица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Защо се нарича царска? Ще видите, когато опитате"

Необходими Продукти

  • яйце - 4 бр
  • брашно - 2 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 250 мл
  • масло - 100 мл
  • бакпулвер - 10 г
  • шунка - 100 г
  • наденица - 100 г
  • кисели краставички - 4 бр.
  • сол - 2 ч.л..
  • тиквени семки - за поръсване.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме рецептата за вкусен солен кекс, като нарязваме на малки кубчета киселите краставички, шунката и наденицата.

В дълбока стъклена купа счупете яйцата и ги разбийте с миксер, след това добавете киселото мляко, след това и двете брашна, след това разбийте и добавете олиото и бакпулвера и солта.

Разбийте всичко и изсипете в огнеупорен съд, след което поръсете с тиквените семки.

Поставете царевичния кекс в предварително загрята фурна, да се пече на около 200 °C до златисто кафяво (тридесет минути).

Поднесете солен царевичен кекс с шунка и наденица на масата за една уникална неделна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: