Начин на приготвяне
За тестото:
Разтворете маята в хладко мляко, добавете захарта и разбъркайте. Изсипете брашното в по-дълбока купа, добавете разтворената мая, разтопеното масло, жълтъците, солта и замесете тестото. Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да втаса.
За пълнежа:
Комбинирайте орехите, захарта и ваниловата захар, добавете млякото и разбъркайте всичко.
Замесете тестото за щрудел върху набрашнена работна повърхност и го разделете на две части (образувайки две топки).
Разточете и двете топки с точилка, намажете ги с орехов пълнеж и навийте на руло.
Поставете двете щруделови рула в тава, застлана с хартия за печене, и намажете с разбит жълтък.
Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да престои 10 минути.
Печете в добре загрята фурна на 180 °C за 40 минути.
Извадете готовия ретро щрудел от фурната, оставете да се охлади.
Нарежете на парчета домашен щрудел с орехова плънка с желаната дебелина, сервирайте и им се насладете (по желание можете да поръсите с пудра захар).