Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Домашен щрудел с орехова плънка

Домашен щрудел с орехова плънка

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Домашен щрудел с орехова плънка
Снимка: Veca
2 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Вземете си парче, защото в един миг вече няма да има!"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • мая - 40 г, прясна
  • краве масло - 80 г
  • захар - 4 с.л.
  • жълтъци - 2 бр. яйчни
  • мляко - 200 мл
  • сол - 1 щипка
  • За пълнежа
  • орехи - 400 г, смлени
  • захар - 300 г
  • мляко - 300 мл
  • ванилова захар - 20 г
  • За покритие
  • жълтъци - 1 бр. яйчни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:

Разтворете маята в хладко мляко, добавете захарта и разбъркайте. Изсипете брашното в по-дълбока купа, добавете разтворената мая, разтопеното масло, жълтъците, солта и замесете тестото. Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да втаса.

За пълнежа:

Комбинирайте орехите, захарта и ваниловата захар, добавете млякото и разбъркайте всичко.

Замесете тестото за щрудел върху набрашнена работна повърхност и го разделете на две части (образувайки две топки).

Разточете и двете топки с точилка, намажете ги с орехов пълнеж и навийте на руло.

Поставете двете щруделови рула в тава, застлана с хартия за печене, и намажете с разбит жълтък.

Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да престои 10 минути.

Печете в добре загрята фурна на 180 °C за 40 минути.

Извадете готовия ретро щрудел от фурната, оставете да се охлади.

Нарежете на парчета домашен щрудел с орехова плънка с желаната дебелина, сервирайте и им се насладете (по желание можете да поръсите с пудра захар).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: