Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена супа»Спаначена кремсупа с гъби и бекон

Спаначена кремсупа с гъби и бекон

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451442k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Спаначена кремсупа с гъби и бекон
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Перфектната супа от печурки и спанак, украсена с бекон - нищо друго не ни трябва."

Необходими Продукти

  • гъби - 200 г
  • спанак - 200 г
  • лук - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2цч.л.
  • целина - 1/2 бр., корен
  • моркови - 200 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • зехтин
  • сол
  • магданоз - 1/4 връзка
  • бекон - за украса
  • заквасена сметана - 100 мл готварска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете гъбите, лука, моркови и зеления лук за 5-8 минути.

Сварете за кратко корена от целина и спанака.

Добавете задушените зеленчуци към водата с целина и спанак.

Добавете черния пипер и солта и магданоза.

Вземете ръчен миксер и разбъркайте всичко.

Налейте сметаната за готвене и варете витаминозната зеленчукова супа още 15 минути.

Запържете бекона, за да имате за всяка чиния като украса.

Изсипете спаначена кремсупа с гъби и бекон в купички и украсете с бекон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: